LASTBIL MED SLÄP

CE-kort ger ger dig rätt att köra lastbil med släp över 3,5 ton i totalvikt. 

Först behöver du ett läkarintyg, du kan boka tid för läkarundersökning hos oss. Sen hjälper vi dig med ansökan om körkortstillstånd.

Teoriutbildningen består av en repetition av dina trafikkunskaper för B-kortet samt en komplettering med det som gäller CE-kortet. Du gör övningsfrågor på Teoricentralen.se. När du är klar bokar vi tid åt dig för teoriprov.

Den praktiska utbildningen syftar till att du ska lära dig att köra en riktig lastbil under realistiska förhållanden. Du får samtidigt lära dig hur lastbilen fungerar rent tekniskt. Det är viktigt att du som förare skall kunna sköta om ditt fordon.

Det praktiska provet består av en berättande säkerhetskontroll som du ska klara först sedan får du köra stads- och landsvägskörning, där ingår även någon form av backnings manövrering (tex backa mot kaj).

Efter cirka 3-5 veckor har du ditt CE-körkort om du studerar på heltid. Själva utbildningen tar normalt 2-3 veckor men sen tar det lite tid att få provtid hos Trafikverket. Hur du lägger upp tiden för utbildningen är upp till dig och vilken möjlighet du har tidsmässigt. Vi anpassar takten efter din tid.

Normalt kör man 5-7 lektionspass á 120 minuter.

lastbilmedslap_citytrafikskola